• GANTS HILL STATION

    2 Seven Way Parade, Woodford Avenue, IG2 6XH, London
    Tel: 0208 55 03 183
    Email: draculalondon1@gmail.com

    FACEBOOK

La o zi după ce localnicii au celebrat ‘Ziua Spovedaniei’, sau, mai pe gustul pofticiosilor “Ziua Clătitelor” – sper că v-ați alăturat cu multă dulceață acestei sărbători englezești delicioase – noi, românii, celebrăm venirea primăverii. În cultura românească din zilele noastre, bărbații oferă un marțișor femeilor pentru a marca cu veselie înnoirea naturii. Cu creativitate și dăruire, românii au transformat acest obicei tradițional într-o festivitate plină de culoare, iar martișoarele, adevărate bijuterii, au darul să ne aminteasca să începem primăvara cu optimism și speranță.  În trecut, la țară, mai ales în zona Moldovei, oamenii atârnau de 1 Martie un șnur alb cu roșu la poarta casei pentru protecție și pentru a întâmpina primavara cu speranța unui an rodnic. Se crede că această sarbătoare tradițională are rădăcinile în cultura Dacilor care celebrau pe 1 Martie prima zi a anului.
În acest an, Mărțișorul românesc coincide cu o tradiție locala : “Miercurea Cenușii” care este considerată de creștinii englezi prima zi din postul Paștelui.
Cum la noi postul a început deja, vă așteptăm cu drag să vă bucurați de bunătățile specifice acestei perioade și vă dorim din suflet să începeți primăvara cu bucurie și optimism.

© Copyright - Dracula London